top of page

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Podatki o podjetju:

Voranc Vogel s.p.

Strossmayerjeva ulica 6
1000 Ljubljana

Slovenija

DŠ: SI77971981

Matična številka: 7996209000

Splošno

 

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila) na spletni strani oz. v spletni trgovini podjetja Voranc Vogel s.p.
 

Varovanje osebnih podatkov
 

Več o varovanju osebnih podatkov najdete tukaj (Politika varstva osebnih podatkov).


Vrste uporabnikov

Za nakup v spletni trgovini podjetja Voranc Vogel s.p.  se ni potrebno registrirati.
 

Dostopnost informacij

Kupcu so vselej na voljo naslednje informacije:

a) identiteta podjetja (ime in sedež podjetja, matična in davčna številko),

b) kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

c) bistvene značilnosti izdelkov oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),

f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

g) način plačila in dostave,

h) časovno veljavnost ponudbe,

i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,

j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Naročilo in cene
Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Kupoprodajna pogodba v spletni trgovini je sklenjena v trenutku, ko kupec prejme prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako prodajalca kot za kupca.

 

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki.
 

Rok dostave 

 

Naročila oddamo v roku treh (3) delovnih dni. Prednaročila oddamo tri (3) dni, po izteku roka za prednaročila. Pošiljke dostavlja Pošta Slovenije, za morebitne zamude ne odgovarjamo.


Načini plačila
Spletna trgovina podjetja Voranc Vogel s.p. omogoča naslednje načine plačila:

•       s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro)

•       z gotovino na prevzemnem mestu podjetja

 

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

•       Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov podjetja ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

•       Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Voranc Vogel s.p., Strossmayerjeva ulica 6, 1000 Ljubljana, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. 

•       Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. 

•       Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe. 


Odgovornost za stvarne napake
Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.


Varnost osebnih podatkov
Spletna stran uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku podjetja Voranc Vogel s.p.

 

Pravno obvestilo 

Spletna trgovina podjetja Voranc Vogel s.p. in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.
 

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te.
 

Pritožbe in spori
Podjetje Voranc Vogel s.p. spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti v učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Podjetje Voranc Vogel s.p. si po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika. 

bottom of page